۲۶ توصیه غذایی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی/ به بهانه ۷ مهر، روز جهانی قلب


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : پنج شنبه 6 مهر 1396
بازدید : 45
نویسنده : saeed.bp

۲۹ سپتامبر برابر با ۷ مهر هر سال، در تقویم سلامت جهانی، روز جهانی سلامت قلب نام‌گذاری شده است. همه ما می‌دانیم که کاهش مصرف نمک و چربی‌های حیوانی، یکی از اصول اولیه تغذیه‌ای برای داشتن قلبی سالم‌تر است. اما در کنار رعایت این دو نکته ساده، لازم است که دستی در برنامه غذایی خود ببریم تا بتوانیم قلب سالم‌تر و درنهایت زندگی همراه با سلامتی بیشتری را داشته باشیم. از طرف دیگر، افرادی که سابقه سکته قلبی یا جراحی‌های باز قلب را هم در کارنامه سلامت خود داشته‌اند، باید چند نکته تغذیه‌ای ساده را برای افزایش سلامت قلب خود به‌کار ببرند که در ادامه این مطلب به تمامی این نکات، اشاره‌ای خواهیم داشت.

۱۲ پیشنهاد خوراکی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

۱. ماهی سالمون یا ساردین را حداقل هفته‌ای دو مرتبه در برنامه غذایی خود قرار دهید تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در خود پایین بیاورید. تحقیقات نشان داده‌اند که اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در این دو ماهی به انعطاف‌پذیری عروق، کاهش التهاب عروق و بهبود علائم متابولیک کمک می‌کنند و بدین ترتیب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شوند. علاوه بر این، ماهی‌های سالمون و ساردین، حجم بالایی از سلنیوم را در خود جای داده‌اند که این آنتی‌اکسیدان قوی، به محافظت از قلب و عروق کمک می‌کند.

۲. روزی یک تا دو عدد گردو بخورید. گردو سرشار از امگا-۳، فیبر، ویتامین E و فولات است. همه این مواد مغذی برای حفظ سلامت قلب بسیار مهم هستند. به‌علاوه، گردو حاوی حجم بالایی از چربی‌های غیراشباع چندزنجیره‌ای است که می‌توانند به حفظ انعطاف و سلامت عروق کمک زیادی کنند.

۳. مصرف بادام خام را فراموش نکنید. مصرف روزانه ۳ تا ۵ عدد بادام خام باعث پیشگیری از تجمع پلاک در عروق و درنهایت باعث پیشگیری از حمله‌های ناگهانی قلبی می‌شود.

۴. سعی کنید که در برنامه غذایی خود، مخصوصا وعده صبحانه، بیشتر از جو دوسر کمک بگیرید. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف روزانه حجم مناسبی از جو دوسر (حدود ۵ قاشق غذاخوری)، می‌تواند منجر به کاهش کلسترول خون و درنتیجه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی شود.

۵. مصرف حجم مناسبی از قهوه را هم فراموش نکنید. محققان بر این باورند که نوشیدن روزانه حدود ۲ فنجان قهوه، ‌خطر ابتلا به بیماریدیابت نوع ۲ را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد و بدین ترتیب، یکی از فاکتورهای ابتلا به بیماری‌های قلبی در بدن از بین می‌رود. البته به خاطر داشته باشید که در صورت ابتلا به بیماری‌های قلبی، باید در مصرف قهوه کمی محتاط باشید تا دچار تپش قلب ناشی از افزایش میزان کافئین در بدن نشوید.

۶. سعی کنید که حداقل روزی یکی‌دو فنجان چای سبز گرم بنوشید. چای سبز حاوی حجم مناسبی از کاتچین و انواع فلاونوئیدها است که برای ارتقا سلامت قلب و پیشگیری از تشکیل پلاک در عروق خونی بسیار موثر هستند.

۷. اگر به فکر حفظ سلامت قلب خود هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که مصرف شکلات تلخ حداقل ۷۰ درصد را به میزان روزانه حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در برنامه غذایی خود داشته باشید. این کار باعث کاهش سطح فشار خون عمومی می‌شود و سرعت گردش خون در بدن را بالا می‌برد. به همین دلیل هم مصرف شکلات تلخ می‌تواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد.

۸. مصرف روزانه یک مشت بسته از کشمش، به دلیل وجود پتاسیم بالا، باعث کاهش خطر ابتلا به افزایش فشار خون می‌شود.

۹. کلم بروکلی را به سبزی‌های خود اضافه کنید. حجم بالای فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کلم بروکلی باعث کاهش کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

۱۰. روزی یک عدد سیب بخورید. مصرف روزانه سیب، به‌دلیل حجم بالای پلی‌فنول‌هایی که دارد، اجازه رسوب و جذب کلسترول در عروق خونی را نمی‌دهد و با کاهش ۴۰ درصدی LDL یا همان چربی بد خون، راه را بر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌بندد.

۱۱. در پاییز و زمستان تا می‌توانید پرتقال و گریپ‌فروت بخورید. ویتامین C فراوان موجود در این دو میوه، باعث پیشگیری از حمله‌های ناگهانی قلبی می‌شود و فلاونوئیدهای موجود در آن‌ها نیز شانس ابتلا به فشار خون بالا و التهاب را در بدن کم می‌کند.

۱۲. روغن زیتون را جایگزین سایر روغن‌های مصرفی برای پخت‌وپز و سالاد کنید، زیرا مصرف روغن زیتون از تشکیل پلاک در عروق خونی پیشگیری می‌کند و جلوی افزایش چربی بد خون را می‌گیرد.

۹ پیشنهاد خوراکی برای افرادی که سابقه سکته قلبی دارند

۱. روزی ۵ وعده سبزی و ۲ وعده میوه تازه بخورید.

۲. به‌جای غلات آرد سفید، غلات سبوس‌داری مانند نان‌های سبوس‌دار، برنج و ماکارونی قهوه‌ای بخورید.

۳. گوشت‌های بدون چربی را جایگزین گوشت‌های پُرچرب کنید و دور مصرف فرآورده‌های گوشتی مانند سویس و کالباس که سرشار از سدیم هستند را خط بکشید.

۴. حداقل هفته‌ای ۱۵۰ گرم ماهی یا غذاهای دریایی مصرف کنید.

۵. حداقل هفته‌ای ۲ مرتبه حبوبات بخورید. حبوبات سرشار از فیبر هستند و مصرف آن‌ها برای بیماران قلبی یا آن‌هایی که سابقه سکته قلبی دارند، بسیار مهم است.

۶. مصرف غذاهای چرب، شور و سرخ‌کرده را تا حد ممکن کاهش دهید و استفاده از انواع فست‌فود را به حداکثر یک مرتبه در ماه محدود کنید.

۷. لبنیات کم‌چرب بخورید.

۸. چربی‌های سالم‌تر مانند روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن دانه سویا را جایگزین چربی‌های حیوانی یا کره مارگارین کنید.

۹. حداقل روزی ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا سایر نوشیدنی‌های فاقد شکر را مصرف کنید.

۵ پیشنهاد غذایی برای افرادی که عمل باز قلب انجام دادند

۱. ۲ تا ۳ برابر بیشتر از قبل از عمل، میوه و سبزی تازه بخورید. میوه‌ها و سبزی‌های تازه سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شما و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی در بدن‌تان خواهند شد. بعد از عمل باز قلب، شانس افزایش فشار خون وجود دارد و مصرف روزانه میوه‌ها و سبزی‌های تازه، این احتمال را کاهش می‌دهد.

۲. معمولا افرادی که عمل باز قلب انجام می‌دهند، با مشکلات گوارشی در هضم و جذب مواد غذایی مواجه می‌شوند. بهتر است که این افراد فقط غلات سبوس‌دار مصرف کنند تا افزایش فیبر غذایی دریافتی، منجر به کاهش مشکلات گوارشی در آنان شود.

۳. اگر به‌تازگی عمل قلب باز انجام داده‌اید، پروتئین‌های مصرفی خود را سبُک و سریع‌الهضم انتخاب کنید. پروتئین‌های سبُک شامل انواع لبنیات کم‌چرب یا بدون چربی، گوشت‌های سفید و گوشت پرنده‌هایی مانند بلدرچین می‌شود. سعی کنید از مصرف گوشت‌های قرمز سنگین و پُرچرب مانند قسمت‌های پُرچرب گوشت گوسفند یا خوردن امعا و احشای حیوانات بعد از عمل قلب خودداری کنید.

۴. در بین میوه‌ها، مصرف موز را فراموش نکنید. موز، حجم بالایی از پتاسیم را در خود جای داده است که می‌تواند برای بیماران قلبی مفید باشد.

۵. بعد از جراحی باز قلب،‌ امکان کاهش ذخایر هموگلوبین در بدن وجود دارد. از این‌رو، بهتر است که این بیماران بعد از عمل به سراغ رژیم‌های گیاه‌خواری نروند و همراه با وعده‌های غذایی حاوی پروتئین حیوانی، از آب‌لیموی تازه یا آب‌پرتقال تازه استفاده کنند تا میزان جذب آهن در بدن آنان افزایش یابد.

۲۶ توصیه غذایی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی/ به بهانه ۷ مهر، روز جهانی قلب





:: موضوعات مرتبط: سلامت , ,
:: برچسب‌ها: سلامت ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








سلامت و سبک زندگی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان سلامت و سبک زندگی و آدرس health-lifestyle.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com